Bovetelimpa

Glutenfri bovetelimpa med solrosfrön

Den här glutenfria, veganska limpan är enkel att baka och smakar väldigt gott! Konsistensen är väldigt lik vanligt bröd som innehåller gluten, och går att skiva i både bredare och tunnare skivor om så önskas. Perfekt för den ultimata avokadomackan, eller varför inte med hummus eller olivröra?

Ingredienser 1 limpa:

200 g bovetemjöl
100 g glutenfria havregryn
3 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk psyllium pulver (mald)
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
2 msk äppelcidervinäger
4 1/4 dl vatten

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 C.
2. Blanda psyllium pulvret med vattnet och äppelcidervinägern, blanda och ställ åt sidan. Låt svälla i ca 15-20 minuter tills vätskan sugits upp och blivit som gelé i konsistensen.
3.Väg och blanda bovetemjöl, havregryn, bakpulver, bikarbonat, solrosfrön, potatismjöl och salt.
4. Rör ner psylliumblandningen i mjölet och blanda väl.
Låt degen vila i ca 20 minuter i önskad bakform.
5. Ställ in i ugnen i 225 C, ca 50-60 minuter.
6. Låt brödet vila och svalna helt innan det skärs upp.

sv_SE