Glutenfria bovetefrallor med sesam

Glutenfria bovetefrallor med sesam

Goda små glutenfria och veganska frallor bakade på bovetemjöl, tapiokamjöl och sesamfrön. Perfekta till frukostbordet!

Ingredienser ca 18 små frallor:

400 g bovetemjöl
30 g tapiokamjöl
25 g jäst
1 dl sesamfrön (eller andra valfria frön)
2 rivna morötter
1/2 tsk salt
2 1/2 msk psylliumpulver
2 tsk bakpulver
5 1/2 dl fingerljummet vatten

Gör så här:

1. Mät upp fingerljummet vatten i en stor skål och smula ner jästen. Rör om tills jästen löst sig i vattnet.
2. Tillsätt psylliumpulvret i vattnet, rör om ordentligt och låt stå och svälla i ca 15 minuter.
3. Mät upp alla torra ingredienser i en annan skål.
4. Riv morötterna och tillsätt i de torra ingredienserna.
5. Blanda ner psylliumblandningen i de torra ingredienserna och rör om eller knåda ordentligt.
6. Forma små runda frallor och lägg på en plåt. (Om det blir för kladdigt underlättar det att ta lite vatten på händerna innan man formar frallorna)
7. Låt jäsa under bakduk ca 2-3 timmar.
8. Sätt på ugnen på 220 C och grädda i ca 30 minuter.
9. Vänta att dela brödet tills det har svalnat helt.

Glutenfria bovetefrallor med sesam
sv_SE