Baked oats

Baked oats med kardemumma och kanel

Baked oats passar väldigt bra till både frukost eller mellanmål. Receptet är väldigt enkelt och bakas snabbt i ugnen. Servera gärna med frukt, bär kokosgrädde, nötter, eller varför inte nötsmör! Kanelen och kardemumman ger otroligt god smak. Det här receptet är som alltid glutenfritt, veganskt och utan vitt socker. 

Ingredienser 1 portion:
1 dl glutenfria havregryn
1/2 stor banan (eller en hel väldigt liten banan)
0,8 dl osötad mandemjölk
1 dadel (mjuk, urkärnad)
1/3 tsk kanel
1/3 tsk kardemumma
En nypa salt
1/2 tsk bakpulver
Solroskärnor för topping

Toppings:
Kiwi
Kokosgrädde
Granatäpple

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda alla ingredienser i en bunke och mixa slätt (ej solroskärnorna)
3. Häll över smeten i en liten bakform (enportions)
4. Toppa med solroskärnor och baka I ugnen i ca 20-25 minuter.
5. Hacka upp frukten och ta fram kokosgrädden (vispa om du vill).
6. Servera med alla goda tillbehör.

sv_SE