Baked oats med äpple

Baked oats med äpple

Baked oats passar till både frukost och fika. Här i en variant med äpple och kardemumma. Servera gärna med vegansk yoghurt eller kokosgrädde.

Ingredienser 1 portion:
1 dl glutenfria havregryn
1 dl glutenfri havremjölk
1/2 tsk bakpulver
1/2 skalat äpple
1 mjuk, urkärnad dadel
1/3 tsk kardemumma
En nypa salt

Tillbehör:
Vegansk yoghurt
Solrosfrön
Kanel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Skala äpplet och lägg i en mixer (eller skål om du använde handmixer).
3. Tillsätt alla övriga ingredienser.
4. Mixa till en slät konsistens.
5. Häll över smeten i en ugnssäker form och baka i ugnen 175 C, i ca 20-25 minuter.
6. Servera gärna med vegansk yoghurt eller kokosgrädde, kanel och solrosfrön på toppen.

Baked oats med äpple
sv_SE