Bakad blomkål

Bakad blomkål med paprika och timjan

Blomkål kan användas till mycket, men att baka den i ugnen är så otroligt gott. Här är kryddorna viktiga, och denna gång använde jag paprika, vitlök, lök, chiliflakes, salt och svartpeppar. Jag toppade även med färsk timjan vilket blev en väldigt god kombination! Servera som tillbehör till exempelvis veganska bönbiffar eller en stor sallad med quinoa.

Ingredienser:
1 medelstort blomkålshuvud
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökpulver
2 tsk näringsjäst
Salt
Svartpeppar
Chiliflakes
Färsk timjan
Olivolja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 230 C.
2. Dela blomkålen i bitar eller skivor (lika stora).
3. Tillsätt alla kryddor, näringsjäst och olivolja så att blomkålen är täckt.
4. Baka i ugnen tills blomkålen är mjuk, ca 20-25 minuter.
5. Servera med färsk timjan och valfria tillbehör.

sv_SE