Aubergine

Aubergine med vitlök, quinoa, tofu och currydressing

En färgrik, mättande och proteinrik måltid med aubergine, vitlök, tofu och quinoa. Servera gärna med en stor sallad! 

Ingredienser 2-3 portioner:
1 aubergine
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökpulver
Salt
Peppar

Tofu:
400 g fast tofu
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökpulver
2 tsk tamari
1-2 tsk risvinäger
1 tsk näringsjäst
Salt
Peppar

Currydressing:
4 msk tahini
1/2 tsk gul curry
Saften från 1/2 citron
1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk näringsjäst
Salt
Peppar
Vatten till önskad konsistens uppnås

Tillbehör:
Quinoa
Avokado
Spenat
Gurka
Tomat
Sesamfrön

Gör så här:
1. Koka quinoan enligt anvisning på paketet.
2. Skiva auberginen och lägg i en stekpanna täckt med vatten. Tillsätt alla kryddor och koka upp. Låt sedan sjuda på medelhög värme tills de är mjuka och vattnet kokat bort.
3. Blanda alla ingredienser till tahinidressingen och tillsätt lite vatten i taget, rör om, till önskad konsistens. Ställ i kylen.
4. Dela tofun i kuver och stek i stekpanna med vatten eller olja. Tillsätt alla kryddor.
5. Hacka gurka, tomat och dela avokado.
6. Servera auberginen med alla tillbehör och toppa gärna med sesamfrön och färska örter.

sv_SE