kålnudlar

Kålnudlar med tofu

En enkel glutenfri och vegansk rätt med många olika grönsaker. Att toppa med koriander och sesamfrön gör det lilla extra!

Ingredienser 4 portioner:

Wok:
1 paket kokta glasnudlar
Green kale
1/2 mellanstort vitkålshuvud
1 yellow onion
3 morötter
Salt
Black pepper
Chili flakes
1/2 tsp garlic powder
Ca 2 msk tamari
Citronjuice för smaksättning

Stekt tofu:
400 g fast tofu
Sesamolja (att steka tofun i)
1/2 tsp garlic powder
Chili flakes
Salt
Black pepper

Toppings:
Sesamfrön
Coriander

Instructions:
1. Hacka löken och fräs med lite olivolja i en panna. Hacka sedan restan av grönsakerna till woken och lägg i pannan och stek tills de mjuknat.
2. Tillsätt kryddor och tamarisåsen.
3. Hacka tofun i kuber och stek med lite sesamolja, kryddor och tamari, tills tofun blir lite knaprig.
3. Koka glasnudlarna enligt anvisning på paketet, skölj med kallt vatten och tillsätt dem sedan i woken. Pressa över citron och smaka av.
4. Servera woken med tofun, färsk koriander och sesamfrön på toppen.

kålnudlar
en_US