Brownie vegansk och glutenfri

Glutenfri, vegansk brownie med sötpotatis och cashewglaze

Härligt chokladig brownie med sötpotatis som toppas med söt cashewglaze. Denna är perfekt när du ska bjuda på fika! Glutenfri, vegansk och utan vitt raffinerat socker.

Ingredienser 1 kaka:
1 stor sötpotatis, ca 350g
140 g glutenfria havregryn
60 g mandelmjöl
1 tsk bakpulver
5 msk lönnsirap, dadelsirap eller rissirap
5-6 dadlar
2 msk kokosolja, smält
4 msk rå kakaopulver
1 tsk havssalt
1,75 dl havredryck

Cashewglaze:
1 dl cashewnötter (blötlagda ca 4 timmar eller kokta i 5 minuter)
2 msk lönnsirap
3 msk glutenfri havredryck
1 nypa vaniljpulver

 

Instructions:
1. Sätt ugnen på 190 C.
2. Hacka sötpotisen i små bitar och koka i ca 15 minuter, eller tills de är mjuka.
3. Blanda alla övriga ingredienser till kakan i en bunke.
4. När sötpotatisen är klar blandas den ner tillsammans med övriga ingredienser.
5. Mixa till en slät smet.
6. Häll smeten i en form med bakplåtspapper (alternativt smörj en form med kokosolja) och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter på 190 C.
7. Mixa cashewnötter, havredryck, vaniljpulver och lönnsirap till slät konsistens.
8. Låt kakan svalna och ringla sedan glasyren över kakan.

Brownie vegansk och glutenfri
en_US